Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Σύστημα διασφάλισης ποιότητας HACCP στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σαμπάνης, Παναγιώτης el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:56Z
dc.date.available 2015-11-25T03:17:13Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14667
dc.title Σύστημα διασφάλισης ποιότητας HACCP στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Ασφάλεια τροφίμων el
heal.keyword Έλεγχος ποιότητας el
heal.keyword Πρότυπα ποιότητας el
heal.keyword Ελαιόλαδο el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Το ελαιόλαδο είναι μια σπουδαία λιπαρή ύλη στη διατροφή του ανθρώπου με αναμφισβήτητη βιολογική και θρεπτική αξία. Η τυποποίηση και η συσκευασία του ελαιόλαδου, σε κατάλληλα δοχεία και μέσα, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την καλύτερη διατήρηση, εμπορία και διάθεση του προϊόντος αυτού. Ιδιαίτερα σήμερα που η διακίνηση, του ελληνικού ελαιόλαδου, στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, έχει αυξηθεί σημαντικά η σωστή συσκευασία και τυποποίηση αποτελούν επιβεβλημένη ανάγκη. Το λάδι από τη φύση του είναι ευπαθές προϊόν και για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαίο κάθε βιομηχανία επεξεργασία ελαιόλαδου να εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης ποιότητας HACCP. Αυτό ωφελεί την ίδια την βιομηχανία καθώς και τον καταναλωτή ο οποίος καταναλώνει ένα ασφαλές προϊόν. Η πιστή εφαρμογή των αρχών του HACCP (Hazard Analysis - Critical Control Points - Ανάλυση Κινδύνων - Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) οι οποίες επιβάλλουν προσεχτικό έλεγχο όλων των σταδίων της επεξεργασίας του ελαιόλαδου, από την παραλαβή και επεξεργασία έως και την αποθήκευση του τελικού προϊόντος, εξασφαλίζουν ασφαλή προϊόντα απαλλαγμένα από πιθανούς κινδύνους που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του καταναλωτή. Το σύστημα HACCP αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση των μικροβιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων που μπορεί να προκύψουν κατά τις διαδικασίες κατά μήκος της διαδικασίας τυποποίησης ελαιόλαδου, στην εκτίμηση των κινδύνων και τελικά στον έλεγχο τους. el
heal.advisorName n/a el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 78 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές