Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Τυποποίηση και εμπορία οίνου από τον αγροτικό συνεταιρισμό Νέστωρ: διαχρονική εξέλιξη την τελευταία δεκαετία: τρόποι και τόποι διανομής: τρόποι ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ρομποτή, Παναγιώτα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:17:06Z
dc.date.available 2015-11-25T03:17:29Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14724
dc.title Τυποποίηση και εμπορία οίνου από τον αγροτικό συνεταιρισμό Νέστωρ: διαχρονική εξέλιξη την τελευταία δεκαετία: τρόποι και τόποι διανομής: τρόποι ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Οινοποίηση el
heal.keyword Κρασιά el
heal.keyword Εμπόριο el
heal.keyword Συνεταιρισμοί el
heal.keyword Μεσσηνία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Η ελληνική ιστορία εξελίσσεται παράλληλα με τον οίνο και την άμπελο. Η σπουδαιότητα του οίνου κάνει την εμφάνιση της στην αρχαιότητα, καθώς από τότε το κρασί το τιμούσαν σε γιορτές και συνδεόταν άμεσα με τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας. Στην μελέτη αυτή εξετάζεται ο κλάδος της οινοποιίας και τα βήματα της οινοποίησης, μέχρι να φτάσει το κρασί στο ποτήρι μας. Συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας ο "ΝΕΣΤΩΡ". Το κρασί πωλείται είτε εμφιαλωμένο είτε χύμα και όπως θα δούμε υπάρχουν διάφορες κατηγορίες οίνου ανάλογα με την ποιότητα του. Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας ο «Νέστωρ» ιδρύθηκε το 1954 με σκοπό τη συλλογή, οινοποίηση, τυποποίηση και διάθεση στην αγορά της σταφυλικής παραγωγής της Μεσσηνίας. Σήμερα αριθμεί περισσότερους από 800 αμπελοκαλλιεργητές - μέλη και διαθέτει σύγχρονο οινοποιείο στον Πύργο Τριφυλίας Το κρασί είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της τοπικής γαστρονομίας και αποτελεί κομμάτι της παράδοσης της Μεσσηνίας, αφού αρχαιολογικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η καλλιέργεια του αμπελιού ήταν γνωστή στην περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, αυτή η μακραίωνη παράδοση σε συνδυασμό με την ανανεωτική διάθεση των αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής και τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, έχει ως αποτέλεσμα να παράγονται εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια, τα οποία σε συνδυασμό με την τεχνολογία δίνουν εκλεκτά κρασιά. Οι τοπικοί οίνοι έχουν άριστες οργανοληπτικές ιδιότητες, αρώματα φρούτων, γεμάτοι γεύση και ζωντανό χρώμα (http://www.onestor.gr/indexgr.html). el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 57 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές