heal.abstract |
Η παραγωγή επιτραπέζιων οίνων στην Αττική και όλες οι διαδικασίες που προηγούνται αυτής, αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Το ενδιαφέρον αυτό, πηγάζει από τη σχέση της παράδοσης με τις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς, τις απαιτήσεις των κανόνων και των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η ελεύθερη οικονομία και την ικανότητα των οινοπαραγωγών να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις αυτές. Η συγκεκριμένη πτυχιακή διατριβή στόχο έχει να παρουσιάσει όλες τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η καλλιέργεια της αμπέλου στην Αττική και τη φυσική συνέχεια του παραγόμενου προϊόντος, να παραχθεί δηλαδή οίνος. Η συγγραφή της διατριβής έχει προέλθει από βιβλιογραφικές πηγές, εμπλουτισμένη από επαφές με παραγωγούς (σταφυλιών και οίνου και προσωπικές εμπειρίες του γράφοντος. Ο απώτερος στόχος της είναι, να βοηθήσει οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για την παραγωγή οίνου από το στάδιο της καλλιέργειας της αμπέλου, εώς την προώθηση του τελικώς παραγόμενου προϊόντος, του οίνου. Αν και αναφέρεται στις συνθήκες της Αττικής η περιγραφή της, μπορεί να αποδώσει μια εποπτική εικόνα της παραγωγής οίνου στην Ελλάδα. Η ανάλυση των επιμέρους σταδίων παραγωγής μας επιτρέπει να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα και την εξάρτηση που υπάρχει μεταξύ των, έτσι ώστε το τελικώς παραγόμενο προϊόν (οίνος) να είναι το βέλτιστο δυνατό. |
el |