heal.abstract |
Η εργασία περιγράφει την καλλιέργεια της τριανταφυλλιάς στην Ελλάδα. Στην εισαγωγή, γίνεται μια ιστορική αναδρομή με αναφορές από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε ως και τα τελευταία χρόνια. Πως διαδόθηκε η καλλιέργεια της, που καλλιεργήθηκε πρώτη φορά αλλά και πως αγαπήθηκε περισσότερο από όλα τα λουλούδια και κέρδισε επάξια τον τίτλο “ο Βασιλιάς των Λουλουδιών”. Στο πρώτο κεφάλαιο, περιγράφετε αναλυτικά το φυτό, αναλύονται οι κατηγορίες του και αναφέρονται ποικιλίες (κάποιες από τις 20.000). Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται οι καλλιεργητικές φροντίδες και απαιτήσεις του φυτού και ο πολλαπλασιασμός του για θερμοκηπιακές, υπαίθριες και υδροπονικές καλλιέργειες. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφονται σημαντικοί ζωικοί εχθροί, ασθένειες και ζιζάνια, ο τρόπος που καταστρέφουν την τριανταφυλλιά ή παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της και τρόποι αντιμετώπισης. Το τέταρτο κεφάλαιο, έχει σχέση με τη συγκομιδή, την τυποποίηση, την εμπορία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τριανταφυλλοκαλλιεργητές. Τέλος, το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρετε στη χρήση του τριαντάφυλλου στην αρχιτεκτονική τοπίου, το πόσο επηρέασε τις τέχνες, την αποξήρανση του, καθώς αναφέρονται φυτώρια και τριανταφυλλεώνες ανά τον κόσμο. |
el |