Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Η καλλιέργεια της πρώιμης πατάτας στην Μπούκα, περιοχή της Μεσσηνίας, νομού Μεσσηνίας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ανδριανοπούλου, Δήμητρα el
dc.date.accessioned 2015-11-25T06:09:08Z
dc.date.available 2015-11-26T03:02:53Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17350
dc.title Η καλλιέργεια της πρώιμης πατάτας στην Μπούκα, περιοχή της Μεσσηνίας, νομού Μεσσηνίας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Πατάτες el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Συγκομιδή el
heal.keyword Αποθήκευση el
heal.keyword Ελλάδα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2007-05-01 el
heal.abstract Τα λαχανικά ήταν πάντοτε μια σημαντική κατηγορία τροφών που παίζουν σπουδαίο ρόλο στην υγιεινή διατροφή του ανθρώπου. Έχουν μαζί με το ελαιόλαδο, αποτελέσει βασικό συστατικό στην παραδοσιακή Μεσογειακή Δίαιτα, η αξία της οποίας εκτιμάται σήμερα σ' όλο τον κόσμο. Οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της Ελλάδας επιτρέπουν την καλλιέργεια μεγάλης ποικιλίας λαχανικών, την παραγωγή άριστης ποιότητας προϊόντων και την «εκτός εποχής» παραγωγή. Με τα σημαντικά αυτά πλεονεκτήματα τα ελληνικά λαχανικά μπορούν να καλύπτουν απόλυτα τις απαιτήσεις της εσωτερικής αγοράς και να κατέχουν μια υψηλή θέση στις διεθνείς αγορές. Εξάλλου η εντατική καλλιέργεια λαχανικών έχει αποτελέσει μια άριστη διέξοδο για πολλές αγροτικές οικογένειες, στις ελληνικές συνθήκες του μικρού και πολυτεμαχισμένου αγροτικού κλήρου. Ένα γεωργικό προϊόν πολύτιμο για τις εύκρατες περιοχές της υδρογείου, μετά το σιτάρι, από θρεπτική, βιομηχανική και κτηνοτροφική άποψη είναι η πατάτα. Ο λόγος που στην πτυχιακή μου εργασία διάλεξα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα, είναι ότι η πατάτα μπορεί να καλύψει μέχρι το 25% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη Ε. Επίσης περιέχει άφθονους υδατάνθρακες και περισσότερο άμυλο από κάθε άλλο λαχανικά. Η πεπτική αξία της πατάτας οφείλεται στο άμυλο που κυμαίνεται από 16-23% και στις αζωτούχες ουσίες, το ποσοστό των οποίων ποτέ δεν υπερβαίνει το 2,5%. Η παρούσα εργασία χωρίζεται σε τρία κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται τα θεωρητικά στοιχεία που αφορούν την πατάτα και η συγκέντρωση των πληροφοριών έγινε από την βιβλιογραφία που υπάρχει στο τέλος της συγκεκριμένης εργασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται η καλλιέργεια της πατάτας στη Μπούκα, περιοχή της Μεσσήνης, στον Νομό Μεσσηνίας σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήρα από παραγωγό της περιοχής. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ίσως το δεύτερο κεφάλαιο να έχει πολλά κοινά στοιχεία με το πρώτο κεφάλαιο και αυτό γιατί η καλλιέργεια της πατάτας (όπως και πολλών άλλων λαχανικών) γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Το τελευταίο κεφάλαιο αφορά τη συγκομιδή, τη συντήρηση και την προώθηση της πατάτας στον Ελλαδικό χώρο, με τη βοήθεια της βιβλιογραφίας καθώς και του παραγωγού κυρίου Ιωάννη Καντιάνη, που με βοήθησε στην επίτευξη της πτυχιακής μου. Επίσης υπάρχει ένα κεφάλαιο τελευταίο στο οποίο καταγράφονται τα συμπεράσματα που προέκυψαν, σύμφωνα με την άποψή μου, σε σχέση με την καλλιέργεια της πατάτας όχι μόνο στην Μπούκα αλλά γενικά στην περιοχή της Μεσσηνίας καθώς και κάποιες ιδέες για την επίλυση των προβλημάτων που πιθανόν να υπάρχουν σε κάθε καλλιέργεια. el
heal.advisorName Σταθοπούλου, Παναγιώτα el
heal.advisorName Λιναρδόπουλος, Χρήστος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 76 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές