Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Καλλιέργεια 250 στρεμμάτων ρυζιού στο νομό Μεσσηνίας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Περρώτη, Αθανασία el
dc.date.accessioned 2015-11-25T06:12:45Z
dc.date.available 2015-11-26T03:04:21Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17672
dc.title Καλλιέργεια 250 στρεμμάτων ρυζιού στο νομό Μεσσηνίας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Φυτεία ρυζιού el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Έδαφος el
heal.keyword Κλίμα el
heal.keyword Καλλιεργητική τεχνική el
heal.keyword Ασθένειες el
heal.keyword Τυποποίηση el
heal.keyword Συσκευασία el
heal.keyword Εμπορία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2012-01-01 el
heal.abstract Το ρύζι (Oryza sativa) αποτελεί σήμερα την σπουδαιότερη καλλιέργεια παγκοσμίως και καταναλώνεται με υψηλούς ρυθμούς από όλες τις χώρες της υφηλίου. Ωστόσο στο νομό Μεσσηνίας, ενώ πριν κάποια χρόνια η ορυζοκαλλιέργεια βρισκόταν στην ακμή της, σήμερα έχει μειωθεί κατά πολύ. Σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη 250 στρεμμάτων καλλιέργειας ρυζιού, ώστε να δούμε εάν η ορυζοκαλλιέργεια είναι μια καλλιέργεια με προοπτικές για τον τόπο της Μεσσηνίας. Για τον σκοπό αυτό η εργασία χωρίστηκε σε 9 κεφάλαια. Στο πρώτο και δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αρχικά αναφορά στην καταγωγή του φυτού και στα οοικονομικά στοιχεία της καλλιέργειας ανά τον κόσμο γενικότερα και την Μεσσηνία ειδικότερα και τελικά γίνεται περιγραφή των μορφολογικών χαρακτηριστικών του φυτού και βοτανική ταξινόμηση αυτού. Στο τρίτο και τέταρτο κεφάλαιο αναφέρονται οι εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν στο νομό Μεσσηνίας και οι εδαφοκλιματικές απαιτήσεις της ανάπτυξης του ρυζιού. Ακολουθούν το πέμπτο κεφάλαιο στο οποίο αναλύονται οι μέθοδοι καλλιέργειας του ρυζιού και το έκτο κεφάλαιο όπου περιγράφονται τα στάδια επεξεργασίας του ρυζιού πριν την εισαγωγή του στην αγορά. Τέλος, στο ένατο κεφάλαιο περιγράφεται η καλλιέργεια των 250 στρεμμάτων ρυζιού και δίνονται οι αποδόσεις αυτής και το τελικό κέρδος του παραγωγού. el
heal.advisorName Πανής, Βασίλειος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 78 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές