heal.abstract |
Αντικείμενο της συγκεκριμένης πτυχιακής μελέτης είναι η καλλιέργεια της αμυγδαλιάς στην Ελλάδα. Το υλικό της εργασίας βασίστηκε σε πηγές που προέρχονται κατά βάση από βιβλία ελληνικής βιβλιογραφίας αλλά και από διάφορες σελίδες του διαδικτύου. Για την επίτευξη του σκοπού η εργασία χωρίστηκε σε πέντε κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο φυτό της αμυγδαλιάς συμπεριλαμβανομένων των βοτανικών χαρακτηριστικών του φυτού, της ανάπτυξης του καρπού, της διατροφικής αξίας αλλά και της χρήσης του καρπού. Στο δεύτερο κεφάλαιο δίνονται αναλυτικά οι ποικιλίες, ο πολλαπλασιασμός και τα υποκείμενα του φυτού της αμυγδαλιάς ενώ στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς και των καλλιεργητικών της φροντίδων. Στη συνέχεια ακολουθεί το τέταρτο κεφάλαιο το οποίο αφορά στην φυτοπροστασία του φυτού της αμυγδαλιάς και τέλος το πέμπτο κεφάλαιο όπου γίνεται αναφορά στη συγκομιδή, τις μετασυλλεκτικές εργασίες, την αποθήκευση και τελικά την εμπορία του καρπού. |
el |