Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ορρός γάλακτος και οι χρήσεις του στη βιομηχανία τροφίμων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χαρίτου, Γεωργία el
dc.date.accessioned 2019-10-30T08:51:41Z
dc.date.available 2019-10-30T08:51:41Z
dc.date.issued 2019-10-30
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18133
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Ορρός γάλακτος και οι χρήσεις του στη βιομηχανία τροφίμων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Επεξεργασία τροφίμων el
heal.keyword Γαλακτοκομικά προϊόντα el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχόλη Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη παρατίθενται τρόποι αξιοποίησης του ορρού γάλακτος στη βιομηχανία τροφίμων καθώς και μέθοδοι επεξεργασίας του. Στα πρώτα κεφάλαια αναφέρονται γενικά στοιχεία για την τυροκομία, ενώ στα δύο τελευταία αναλύονται οι τρόποι επεξεργασίας του ορρού και οι χρήσεις του. Μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες η αξιοποίηση του ορρού γάλακτος ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα για τη γαλακτοβιομηχανία, καθώς αποτελούσε ένα άχρηστο και επιβλαβές προϊόν για το περιβάλλον. Στις μέρες μας, η υψηλή θρεπτική και βιολογική του αξία έχει αναγνωριστεί και η χρήση του έχει καθιερωθεί στη διατροφή των ανθρώπων και των ζώων. O ορρός γάλακτος, ένα παραπροϊόν της γαλακτοκομικής βιομηχανίας, περιέχει πολλά πολύτιμα συστατικά, ιδιαίτερα διαλυτές πρωτεΐνες (π.χ. β-λακτοσφαιρίνη, α-γαλακτοαλβουμίνη, ανοσοσφαιρίνη), είναι ευρέως αποδεκτός ως συστατικό σε διάφορες συνθέσεις τροφίμων (π.χ. ζαχαροπλαστική, αρτοσκευάσματα, συμπληρώματα υγείας και αθλητισμού) και βρίσκεται κατά κύριο λόγο σε ξηρή μορφή. Τα προϊόντα ορρού γάλακτος διαθέτουν τις κατάλληλες διατροφικές (π.χ. αμινοξέα), δραστικές (π.χ. ζελατινοποίησης, αφρισμού) και βιολογικές (π.χ. αντιμικροβιακές) ιδιότητες για την υγεία. Παρακάτω θα αναφερθούν οι εφαρμογές του ορρού γάλακτος, οι οποίες είναι πολλές και αυξάνονται συνεχώς, ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής ανάπτυξης και της επιστημονικής εξέλιξης. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 82
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές