Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Η τεχνική της εκτός εδάφους καλλιέργειας της ήμερης και άγριας ρόκας για την παραγωγή μικροσαλατών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ραμιώτη, Άννα el
dc.date.accessioned 2019-10-31T12:22:02Z
dc.date.available 2019-10-31T12:22:02Z
dc.date.issued 2019-10-31
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18157
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Η τεχνική της εκτός εδάφους καλλιέργειας της ήμερης και άγριας ρόκας για την παραγωγή μικροσαλατών el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Καλλιέργεια χωρίς έδαφος el
heal.keyword Ρόκα el
heal.keyword Σαλατικά el
heal.keyword Τεχνική καλλιέργειας el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2018-06-06
heal.abstract Τα τελευταία είκοσι χρόνια, το ενδιαφέρον για τα τοπικά, φρέσκα και βιολογικά τρόφιμα έχει αυξηθεί. Υπήρξε αναζωογόνηση της μικρής εκμετάλλευσης και ανανέωση της εκτίμησης του κοινού για τα φρέσκα λαχανικά. Η αναβίωση της αγοράς των αγροτών, και η συνολική κίνηση προς καθαρές, ολικές τροφές ήταν εξαιρετική και συνεχίζει να αυξάνεται. Οι άνθρωποι ξαναβρίσκουν τη σημασία των φρέσκων, τοπικά ανεπτυγμένων τροφίμων. Αυτό το κίνημα έδειξε ότι δεν είναι μόνο για τους εύπορους, όχι μόνο για όσους ενδιαφέρονται για τη γεωργία αλλά για ολόκληρο τον πληθυσμό και τις μελλοντικές γενιές. Με την ικανότητά τους να εντείνουν και να εμβαθύνουν τη σχέση μας με τη φύση, οι μικροσαλάτες έχουν σημαντική θέση στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα τρόφιμα. Δεδομένου ότι συλλέγονται πολύ νωρίς στη ζωή τους, οι μικροσαλάτες είναι τρυφερές, λεπτές και εξαιρετικά γευστικές. Έχουν πολύ καλή υφή και μια ποικιλία γεύσεων που κυμαίνεται από γλυκό σε αλμυρό σε γήινο και σε πικάντικο. Επίσης, είναι εντυπωσιακές οπτικά, δεδομένων των πολλών διαφορετικών αποχρώσεων τους. Αυτό καθιστά την ενσωμάτωση των μικροσαλάτων στη διατροφή αρκετά εύκολη και κατά κάποιο τρόπο διασκεδαστική. Η ευκολία της καλλιέργειας έχει οδηγήσει τόσο στην καλλιέργεια από αγρότες, όσο και σε καλλιέργειες από μεμονωμένα άτομα, ακόμα και σε χώρους που πρότερα η καλλιέργεια βρώσιμων φυτών θεωρούνταν δύσκολη έως αδύνατη. Η ανάληψη αυτού του εγχειρήματος της ανάπτυξης και κατανάλωσης τους επίσης, δεν απαιτεί από το άτομο να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες. Τα τελευταία χρόνια, οι μικροσαλάτες έχουν επίσης κερδίσει τη δημοτικότητα ως μια νέα ζεστή μαγειρική τάση. Καθώς η τάση αυτή αυξάνεται, ορισμένοι καλλιεργητές έχουν επωφεληθεί από αυτή την εξειδικευμένη αγορά. Εντούτοις, το μεγαλύτερο μερίδιο της διακίνησης της αγοράς που αφορά στις μικροσαλάτες το κατέχουν τα αμερικάνικα ταχυδρομεία, ακόμα και σε μητροπολιτικούς κόμβους, όπου οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων από τις αγορές αγροτών. el
heal.advisorName Κώτσιρας, Αναστάσιος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές