Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Aριστοποίηση συνθηκών λειτουργιάς διβαθμίου βιομηχανικού ομογενοποιητή πίεσης και ομογενοποιητή υπερήχων

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Θεοδωροπούλου, Ηλιάνα el
dc.date.accessioned 2019-10-31T14:19:54Z
dc.date.available 2019-10-31T14:19:54Z
dc.date.issued 2019-10-31
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18164
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Aριστοποίηση συνθηκών λειτουργιάς διβαθμίου βιομηχανικού ομογενοποιητή πίεσης και ομογενοποιητή υπερήχων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Γαλακτωματοποίηση el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Η παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με το θέμα της αριστοποίησης συνθηκών λειτουργίας διβάθμιου βιομηχανικού ομογενοποιητή πίεσης καθώς επίσης και ομογενοποιητή υπερήχων και θα ολοκληρωθεί μέσα από πέντε κεφάλαια, όπου πιο συγκεκριμένα, το πρώτο κεφάλαιο θα αποτελέσει γενικά στοιχεία που αφορούν τους γαλακτωματοποιητές, ενώ θα αναφερθούν οι ιδιότητες, η εμφάνιση, οι τύποι αστάθειας αλλά και οι μηχανισμοί που λειτουργούν στους γαλακτωμματοποιητές. Στη συνέχεια, το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρθηκε στη διαδικασία ομογενοποίησης, τις εφαρμογές, τους λόγους και την αποτελεσματικότητα της εν λόγω διαδικασίας. Έπειτα, το τρίτο κεφάλαιο εστίασε στους ομογενοποιητές, τους μηχανισμούς αυτών καθώς και τις κατηγορίες που υπάρχουν. Επίσης λόγος έγινε και για για τους ομογενοποιητές πίεσης αλλά και υπερήχων σε εργαστηριακή χρήση. Το τέταρτο κεφάλαιο ανέπτυξε τις διαδικασίες ομογενοποίησης, είτε μέσα από τη χρήση ομογενοποιητή τύπου στροφέα-στάτορα είτε μέσα από ομογενοποίηση πίεσης. Λόγος έγινε και για τη μονοβάθμια αλλά και δυο σταδίων ομογενοποίηση. Καταγράφηκαν πληροφορίες που αφορούν την αρχή του ομογενοποιητή υπερήχων, αλλά δόθηκαν και παραδείγματα που επιταχύνουν τις αντιδράσεις οι ομογενοποιητές υπερήχων. Το πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο αφορά την ομογενοποίηση γάλακτος και το ομογενοποιημένο γάλα καθώς και την διαδικασία ομογενοποίησης αυτού, τους παράγοντες που επηρεάζουν την ομογενοποίηση του γάλακτος και την επίδραση της ομογενοποίησης στο γάλα. Τέλος, η εργασία έκλεισε με τον επίλογο, όπου καταγράφηκαν τα κυριότερα συμπεράσματα σε σχέση με την ανάπτυξη του θέματος. el
heal.advisorName Κουτρουμπής, Φώτης el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 51
heal.fullTextAvailability true


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics