dc.contributor.author | Θεοδωροπούλου, Ηλιάνα | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-31T14:19:54Z | |
dc.date.available | 2019-10-31T14:19:54Z | |
dc.date.issued | 2019-10-31 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18164 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Aριστοποίηση συνθηκών λειτουργιάς διβαθμίου βιομηχανικού ομογενοποιητή πίεσης και ομογενοποιητή υπερήχων | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Γαλακτωματοποίηση | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Η παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με το θέμα της αριστοποίησης συνθηκών λειτουργίας διβάθμιου βιομηχανικού ομογενοποιητή πίεσης καθώς επίσης και ομογενοποιητή υπερήχων και θα ολοκληρωθεί μέσα από πέντε κεφάλαια, όπου πιο συγκεκριμένα, το πρώτο κεφάλαιο θα αποτελέσει γενικά στοιχεία που αφορούν τους γαλακτωματοποιητές, ενώ θα αναφερθούν οι ιδιότητες, η εμφάνιση, οι τύποι αστάθειας αλλά και οι μηχανισμοί που λειτουργούν στους γαλακτωμματοποιητές. Στη συνέχεια, το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρθηκε στη διαδικασία ομογενοποίησης, τις εφαρμογές, τους λόγους και την αποτελεσματικότητα της εν λόγω διαδικασίας. Έπειτα, το τρίτο κεφάλαιο εστίασε στους ομογενοποιητές, τους μηχανισμούς αυτών καθώς και τις κατηγορίες που υπάρχουν. Επίσης λόγος έγινε και για για τους ομογενοποιητές πίεσης αλλά και υπερήχων σε εργαστηριακή χρήση. Το τέταρτο κεφάλαιο ανέπτυξε τις διαδικασίες ομογενοποίησης, είτε μέσα από τη χρήση ομογενοποιητή τύπου στροφέα-στάτορα είτε μέσα από ομογενοποίηση πίεσης. Λόγος έγινε και για τη μονοβάθμια αλλά και δυο σταδίων ομογενοποίηση. Καταγράφηκαν πληροφορίες που αφορούν την αρχή του ομογενοποιητή υπερήχων, αλλά δόθηκαν και παραδείγματα που επιταχύνουν τις αντιδράσεις οι ομογενοποιητές υπερήχων. Το πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο αφορά την ομογενοποίηση γάλακτος και το ομογενοποιημένο γάλα καθώς και την διαδικασία ομογενοποίησης αυτού, τους παράγοντες που επηρεάζουν την ομογενοποίηση του γάλακτος και την επίδραση της ομογενοποίησης στο γάλα. Τέλος, η εργασία έκλεισε με τον επίλογο, όπου καταγράφηκαν τα κυριότερα συμπεράσματα σε σχέση με την ανάπτυξη του θέματος. | el |
heal.advisorName | Κουτρουμπής, Φώτης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 51 | |
heal.fullTextAvailability | true |
The following license files are associated with this item: