Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Η συγκριτική μελέτη της παραδοσιακής ποικιλίας τομάτας κατσαρής Σαντορίνης με το υβρίδιο Cherellino

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κορωνίδης, Φίλιππος el
dc.date.accessioned 2019-11-01T11:21:08Z
dc.date.available 2019-11-01T11:21:08Z
dc.date.issued 2019-11-01
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18189
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Η συγκριτική μελέτη της παραδοσιακής ποικιλίας τομάτας κατσαρής Σαντορίνης με το υβρίδιο Cherellino el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Τομάτες el
heal.keyword Σαντορίνη el
heal.keyword Θερμοκήπια el
heal.keyword Υβρίδια el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2018-06-06
heal.abstract Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έντονη έξαρση απόψεων και πανικού σχετικά με την ποιότητα των λαχανικών και των φρούτων που αγοράζουμε και εντάσσουμε στη διατροφή μας. Για την ακρίβεια κυριαρχεί ένα συναίσθημα τρόμου σχετικά με το εάν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι μεταλλαγμένα και δέχονται μεγάλες δόσεις επεμβάσεων από τους γεωργούς με αποτέλεσμα την αλλοίωση της γεύσης και των πραγματικών εξωτερικών χαρακτηριστικών τους, ενώ ταυτόχρονα κυριαρχεί και η εντύπωση ότι ενδεχομένως να αποτελούν και επιβλαβείς τροφές για τον οργανισμό. Στην παρούσα εργασία εξετάζεται σε πολλά επίπεδα το φυτό της τομάτας, ενώ ταυτόχρονα γίνεται απόπειρα έκθεσης στοιχείων και επιχειρημάτων σχετικά με τη δημιουργία, την ανατομία και τις δυνατότητες ή μη των υβριδίων της, ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκρισή τους με τις παραδοσιακές ποικιλίες, και συγκεκριμένα αυτή της κατσαρής τομάτας Σαντορίνης, και να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα. Παρόλα αυτά, όπως θα δούμε παρακάτω, η τομάτα αποτελεί έναν καρπό που αναπτύσσεται σε πολύ συγκεκριμένα κλίματα, κατ’ αποκλειστικότητα θερμά, και έχει ανάγκες από εξίσου συγκεκριμένες συνθήκες για να επιβιώσει και να φτάσει άθικτη στο επιθυμητο επίπεδο. Ειδεμή οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, ώστε να την προσβάλουν ποικίλουν. Συνεπώς, πέρα από τα συμφέροντα των παραγωγών σχετικά με την απόδοση των φυτών, και συγκεκριμένα της τομάτας που όπως θα δούμε παρακάτω είναι ένας από τους σημαντικότερους καρπούς στην Ελλάδα, η διασταύρωση διαφορετικών ποικιλιών ενδεχομένως να στοχεύει και την ανθεκτικότητα του φυτού. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα επιθυμητά και δεν ικανοποιούν τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις όλων. el
heal.advisorName Δελής, Κωνσταντίνος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές