Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Επεξεργασία κόκκων κακάο προς παραγωγή διαφορετικών ειδών σοκολάτας-νομοθεσία , διαθρεπτική αξία

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χρήτη, Αικατερίνη el
dc.date.accessioned 2019-11-06T12:07:13Z
dc.date.available 2019-11-06T12:07:13Z
dc.date.issued 2019-11-06
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18273
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Επεξεργασία κόκκων κακάο προς παραγωγή διαφορετικών ειδών σοκολάτας-νομοθεσία , διαθρεπτική αξία el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Σοκολάτα el
heal.keyword Κακάο el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017-06
heal.abstract Η παρούσα εργασία έχει ως θέμα τη σοκολάτα υπό το πρίσμα της παρασκευής, της συντήρησης και των παράγωγων προϊόντων που προέρχονται από αυτή. Η σοκολάτα προέρχεται από τους επεξεργασμένους κόκκους του κακάο που καλλιεργούνται στην τροπική ζώνη. Ιστορικά οι Μάγια που ήταν ίσως οι πρώτοι που καλλιέργησαν το φυτό του κακάο. Το πρώιμο ρόφημα της σοκολάτας, θεωρούνταν «το ποτό των Θεών». Έπειτα από αρκετά χρόνια παραμονής στην Αμερική εξαπλώθηκε στην Ευρώπη. Από το 1800 έως τον 20ο αιώνα, εξελίχθηκε από ένα ποτό πλουσίων σε ευχάριστες ποικιλίες τόσο ποτού όσο και στερεής σοκολάτας. Η έκρηξη της τεχνολογίας είχε ως αποτέλεσμα τη βιομηχανοποίηση της σοκολάτας και ως εκ τούτου τη μαζική παραγωγή της. Με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε τόσο η παρασκευή της όσο και οι τρόποι συσκευασίας και συντήρησης. Σήμερα η σοκολάτα έχει αποδειχτεί ότι έχει αντι-φλεγμονώδεις, νευροπροστατευτικές και καρδιοπροστατευτικές επιδράσεις, και βελτιώνει τη βιοδιαθεσιμότητα του μονοξειδίου του αζώτου, η οποία δράση βελτιώνει την πίεση, τη λειτουργία των αιμοπεταλίων και η ρευστότητα του αίματος. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 79
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές