dc.contributor.author | Χρήτη, Αικατερίνη | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-06T12:07:13Z | |
dc.date.available | 2019-11-06T12:07:13Z | |
dc.date.issued | 2019-11-06 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18273 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Επεξεργασία κόκκων κακάο προς παραγωγή διαφορετικών ειδών σοκολάτας-νομοθεσία , διαθρεπτική αξία | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Σοκολάτα | el |
heal.keyword | Κακάο | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017-06 | |
heal.abstract | Η παρούσα εργασία έχει ως θέμα τη σοκολάτα υπό το πρίσμα της παρασκευής, της συντήρησης και των παράγωγων προϊόντων που προέρχονται από αυτή. Η σοκολάτα προέρχεται από τους επεξεργασμένους κόκκους του κακάο που καλλιεργούνται στην τροπική ζώνη. Ιστορικά οι Μάγια που ήταν ίσως οι πρώτοι που καλλιέργησαν το φυτό του κακάο. Το πρώιμο ρόφημα της σοκολάτας, θεωρούνταν «το ποτό των Θεών». Έπειτα από αρκετά χρόνια παραμονής στην Αμερική εξαπλώθηκε στην Ευρώπη. Από το 1800 έως τον 20ο αιώνα, εξελίχθηκε από ένα ποτό πλουσίων σε ευχάριστες ποικιλίες τόσο ποτού όσο και στερεής σοκολάτας. Η έκρηξη της τεχνολογίας είχε ως αποτέλεσμα τη βιομηχανοποίηση της σοκολάτας και ως εκ τούτου τη μαζική παραγωγή της. Με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε τόσο η παρασκευή της όσο και οι τρόποι συσκευασίας και συντήρησης. Σήμερα η σοκολάτα έχει αποδειχτεί ότι έχει αντι-φλεγμονώδεις, νευροπροστατευτικές και καρδιοπροστατευτικές επιδράσεις, και βελτιώνει τη βιοδιαθεσιμότητα του μονοξειδίου του αζώτου, η οποία δράση βελτιώνει την πίεση, τη λειτουργία των αιμοπεταλίων και η ρευστότητα του αίματος. | el |
heal.advisorName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 79 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: