Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Συγκριτικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του τυποποιημένου ελαιολάδου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Πύργου, Ελένη el
dc.date.accessioned 2020-01-07T12:45:19Z
dc.date.available 2020-01-07T12:45:19Z
dc.date.issued 2020-01-07
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18613
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Συγκριτικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του τυποποιημένου ελαιολάδου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ελιές el
heal.keyword Ελαιόλαδο el
heal.keyword Τυποποίηση ελαιολάδου el
heal.keyword Ποιοτικά χαρακτηριστικά el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2016-06-06
heal.abstract Ελαιόλαδο (ή απλώς λάδι) ονομάζεται στα ελληνικά το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς της Ευρωπαϊκής (Olea europea) με μέσα αποκλειστικά μηχανικά και μεθόδους ή επεξεργασίες οπωσδήποτε φυσικές, σε θερμοκρασίες που να μην προκαλούν αλλοίωση του ελαίου. Το ελαιόλαδο είναι το προϊόν (έλαιο), που προέρχεται από την έκθλιψη των ελαιόκαρπων και αποτελεί ένα από τα κυριότερα στοιχεία της μεσογειακής διατροφής. Επίσης διεθνώς, αποτελεί διατροφικό συστατικό με πολλές θετικές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου. Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου ελαιόλαδου πωλείται χύμα. Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με τις μεταβολές των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου, έπειτα από έξι μήνες αποθήκευσή του σε σκοτεινό μέρος. Οι ποιοτικοί παράμετροι που εξετάστηκαν είναι η ελεύθερη οξύτητα, ο αριθμός υπεροξειδίων, οι συντελεστές απόσβεσης Κ232 και Κ270 και η συγκέντρωση σε ολικά φαινολικά. Για την διεξαγωγή του πειράματος χρησιμοποιήθηκαν δώδεκα δείγματα ελαιόλαδου του εμπορίου. Έπειτα από την αποθήκευση των έξι μηνών παρατηρήθηκαν μεταβολές σε κάθε μία παράμετρος. Στα παρακάτω κεφάλαια δίνονται πληροφορίες για τις κατηγορίες ελαιόλαδου και την σύσταση του. Επίσης, γίνονται αναφορές στην συσκευασία, την τυποποίηση και την επισήμανση σύμφωνα με την νομοθεσία. Τέλος, διεξάγονται αναλυτικά οι πειραματικές μέθοδοι που ακολουθήθηκαν, καθώς και τα αποτελέσματα εκφράζοντάς τα σε γραφήματα. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές