dc.contributor.author | Πύργου, Ελένη | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-07T12:45:19Z | |
dc.date.available | 2020-01-07T12:45:19Z | |
dc.date.issued | 2020-01-07 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18613 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Συγκριτικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του τυποποιημένου ελαιολάδου | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Ελιές | el |
heal.keyword | Ελαιόλαδο | el |
heal.keyword | Τυποποίηση ελαιολάδου | el |
heal.keyword | Ποιοτικά χαρακτηριστικά | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2016-06-06 | |
heal.abstract | Ελαιόλαδο (ή απλώς λάδι) ονομάζεται στα ελληνικά το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς της Ευρωπαϊκής (Olea europea) με μέσα αποκλειστικά μηχανικά και μεθόδους ή επεξεργασίες οπωσδήποτε φυσικές, σε θερμοκρασίες που να μην προκαλούν αλλοίωση του ελαίου. Το ελαιόλαδο είναι το προϊόν (έλαιο), που προέρχεται από την έκθλιψη των ελαιόκαρπων και αποτελεί ένα από τα κυριότερα στοιχεία της μεσογειακής διατροφής. Επίσης διεθνώς, αποτελεί διατροφικό συστατικό με πολλές θετικές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου. Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου ελαιόλαδου πωλείται χύμα. Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με τις μεταβολές των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου, έπειτα από έξι μήνες αποθήκευσή του σε σκοτεινό μέρος. Οι ποιοτικοί παράμετροι που εξετάστηκαν είναι η ελεύθερη οξύτητα, ο αριθμός υπεροξειδίων, οι συντελεστές απόσβεσης Κ232 και Κ270 και η συγκέντρωση σε ολικά φαινολικά. Για την διεξαγωγή του πειράματος χρησιμοποιήθηκαν δώδεκα δείγματα ελαιόλαδου του εμπορίου. Έπειτα από την αποθήκευση των έξι μηνών παρατηρήθηκαν μεταβολές σε κάθε μία παράμετρος. Στα παρακάτω κεφάλαια δίνονται πληροφορίες για τις κατηγορίες ελαιόλαδου και την σύσταση του. Επίσης, γίνονται αναφορές στην συσκευασία, την τυποποίηση και την επισήμανση σύμφωνα με την νομοθεσία. Τέλος, διεξάγονται αναλυτικά οι πειραματικές μέθοδοι που ακολουθήθηκαν, καθώς και τα αποτελέσματα εκφράζοντάς τα σε γραφήματα. | el |
heal.advisorName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: