Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη του λίπους στο γάλα σε σχέση με το λίπος και την υγρασία του τελικού προϊόντος

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γιανναρά, Μαρία - Κωνσταντίνα el
dc.date.accessioned 2020-01-08T09:30:48Z
dc.date.available 2020-01-08T09:30:48Z
dc.date.issued 2020-01-08
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18619
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη του λίπους στο γάλα σε σχέση με το λίπος και την υγρασία του τελικού προϊόντος el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Γάλα el
heal.keyword Ιδιότητες el
heal.keyword Τυρί el
heal.keyword Υλικά el
heal.keyword Μέθοδοι el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2016-05-12
heal.abstract Ο σκοπός της μελέτης ήταν η συσχέτιση του λίπους του γάλακτος με την υγρασία και το λίπος του παραγόμενου από αυτό τυριού φέτα. Πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων αιγοπρόβειου γάλακτος, και τυριού φέτα πριν την ωρίμανση και μετά την ωρίμανση από το τυροκομείο. Στα δείγματα γάλακτος προσδιορίστηκαν το λίπος, ενώ στα δείγματα τυριού προσδιορίστηκαν η υγρασία κατά την παρασκευή του τυριού και το λίπος και η υγρασία μετά το τέλος της περιόδου ωρίμανσης με τις κλασικές μεθόδους. Από τα αποτελέσματα προέκυψε μεγάλη διακύμανση στη λιποπεριεκτικότητα του γάλακτος που χρησιμοποιήθηκε για τυροκόμηση που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες διακυμάνσεις στη σύσταση του τελικού προϊόντος (τυρί φέτα). Σε ορισμένα δείγματα τυριού μετά την ωρίμανση προσδιορίστηκαν επίπεδα υγρασίας υψηλότερα από τα επιτρεπόμενα από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, χωρίς όμως να αποκλίνουν σε μεγάλο βαθμό από την τιμή που ορίζει η νομοθεσία. Προσδιορίστηκε στατιστικά σημαντική υψηλή αρνητική συσχέτιση ανάμεσα στην υγρασία του φρέσκου τυριού και το λίπος του ώριμου τυριού φέτα. Δεν προσδιορίστηκε συσχέτιση, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί, ανάμεσα στο λίπος του γάλακτος που τυροκομήθηκε και στην υγρασία του φρέσκου τυριού φέτα, καθώς και ανάμεσα στο λίπος του γάλακτος που τυροκομήθηκε και στο λίπος του ώριμου τυριού φέτα. Μικρότερες αρνητικές ή θετικές συσχετίσεις προέκυψαν ανάμεσα στις υπόλοιπες παραμέτρους που προσδιορίστηκαν. el
heal.advisorName Βαμβακάς, Σωτήριος Σπυρίδων el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές