dc.contributor.author | Νάκου, Ιφιγένεια | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-08T09:58:25Z | |
dc.date.available | 2020-01-08T09:58:25Z | |
dc.date.issued | 2020-01-08 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18622 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Σύγκριση ποιοτικών χαρακτηριστικών διαφορετικών προϊόντων μουστάρδας | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.secondaryTitle | Παρασκευή παραδοσιακής μουστάρδας και γευσιγνωσία | el |
heal.keyword | Μουστάρδα | el |
heal.keyword | Είδη | el |
heal.keyword | Ποιοτικά χαρακτηριστικά | el |
heal.keyword | Πειραματική μελέτη | el |
heal.keyword | Πλεονεκτήματα | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2016-10-31 | |
heal.abstract | Πολλοί πόλεμοι στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν για τα μπαχαρικά. Ένα από αυτά, ίσως το αρχαιότερο όλων, αποτελούσαν οι σπόροι μουστάρδας. Σπόροι παραγόμενοι από το φυτό σινάπι, το οποίο ευδοκιμεί σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου, σε διαφορετικά είδη, και απασχόλησε τον άνθρωπο από τα πολύ παλιά χρόνια. Ο κυριότερος καρπός που αποκομίστηκε από το φυτό αυτό, σιναπόσπορος, οδήγησε στη δημιουργία της γνωστής σε όλους σάλτσα μουστάρδας, ένα σύνηθες συνοδευτικό για κρέατα και πιάτα που χρειάζονται έντονη γεύση το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο της εργασίας. Ωστόσο η εργασία δεν επικεντρώνεται μόνο στα χαρακτηριστικά των εκατοντάδων ειδών μουστάρδας που υπάρχουν στο κόσμο αυτή τη στιγμή, αξιολογεί και αναλύει τις ιδιότητές τους ενώ ακόμα εστιάζει στη παραγωγή σπιτικής μουστάρδας και στα γνωρίσματά της. Ακόμα τονίζει τα στοιχεία χάρη στα οποία το προϊόν αυτό είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Τέλος, με τη εθελοντική συμμετοχή φοιτητών του τμήματος τεχνολογίας τροφίμων στο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία γευσιγνωσίας πάνω σε διάφορες μουστάρδες και μέσα από αυτήν έγινε αντιληπτό πόσα διαφορετικά είδη μουστάρδας σήμερα παράγονται σε όλο τον κόσμο και πόσα από αυτά ικανοποιούν τις γευστικές ανάγκες του καταναλωτή. Απώτερος στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι η διευκρίνηση της σημασίας της μουστάρδας στην καθημερινή ζωή και ειδικότερα στην διατροφή του ανθρώπου αλλά και οι επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η κατάχρησή της. | el |
heal.advisorName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
The following license files are associated with this item: