Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Σύγκριση ποιοτικών χαρακτηριστικών διαφορετικών προϊόντων μουστάρδας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Νάκου, Ιφιγένεια el
dc.date.accessioned 2020-01-08T09:58:25Z
dc.date.available 2020-01-08T09:58:25Z
dc.date.issued 2020-01-08
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18622
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Σύγκριση ποιοτικών χαρακτηριστικών διαφορετικών προϊόντων μουστάρδας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.secondaryTitle Παρασκευή παραδοσιακής μουστάρδας και γευσιγνωσία el
heal.keyword Μουστάρδα el
heal.keyword Είδη el
heal.keyword Ποιοτικά χαρακτηριστικά el
heal.keyword Πειραματική μελέτη el
heal.keyword Πλεονεκτήματα el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2016-10-31
heal.abstract Πολλοί πόλεμοι στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν για τα μπαχαρικά. Ένα από αυτά, ίσως το αρχαιότερο όλων, αποτελούσαν οι σπόροι μουστάρδας. Σπόροι παραγόμενοι από το φυτό σινάπι, το οποίο ευδοκιμεί σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου, σε διαφορετικά είδη, και απασχόλησε τον άνθρωπο από τα πολύ παλιά χρόνια. Ο κυριότερος καρπός που αποκομίστηκε από το φυτό αυτό, σιναπόσπορος, οδήγησε στη δημιουργία της γνωστής σε όλους σάλτσα μουστάρδας, ένα σύνηθες συνοδευτικό για κρέατα και πιάτα που χρειάζονται έντονη γεύση το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο της εργασίας. Ωστόσο η εργασία δεν επικεντρώνεται μόνο στα χαρακτηριστικά των εκατοντάδων ειδών μουστάρδας που υπάρχουν στο κόσμο αυτή τη στιγμή, αξιολογεί και αναλύει τις ιδιότητές τους ενώ ακόμα εστιάζει στη παραγωγή σπιτικής μουστάρδας και στα γνωρίσματά της. Ακόμα τονίζει τα στοιχεία χάρη στα οποία το προϊόν αυτό είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Τέλος, με τη εθελοντική συμμετοχή φοιτητών του τμήματος τεχνολογίας τροφίμων στο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία γευσιγνωσίας πάνω σε διάφορες μουστάρδες και μέσα από αυτήν έγινε αντιληπτό πόσα διαφορετικά είδη μουστάρδας σήμερα παράγονται σε όλο τον κόσμο και πόσα από αυτά ικανοποιούν τις γευστικές ανάγκες του καταναλωτή. Απώτερος στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι η διευκρίνηση της σημασίας της μουστάρδας στην καθημερινή ζωή και ειδικότερα στην διατροφή του ανθρώπου αλλά και οι επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η κατάχρησή της. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές