Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη της επίδρασης της αλατότητας στην ανάπτυξη και παραγωγή του μαλακού σιταριού (Triticum aestivum L.) cv. Αχέρων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τριτάρης, Θοδωρής el
dc.date.accessioned 2020-01-21T07:57:16Z
dc.date.available 2020-01-21T07:57:16Z
dc.date.issued 2020-01-21
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18696
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη της επίδρασης της αλατότητας στην ανάπτυξη και παραγωγή του μαλακού σιταριού (Triticum aestivum L.) cv. Αχέρων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Σιτάρι el
heal.keyword Τεχνική καλλιέργειας el
heal.keyword Έδαφος el
heal.keyword Πειραματική μελέτη el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2015-04-21
heal.abstract Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Γεωργίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου με σκοπό την διερεύνηση της επίδρασης της αλατότητας στην ανάπτυξη και παραγωγή μαλακού σιταριού. Καλλιεργήθηκε η ποικιλία Αχέρων καθώς και η ποικιλία Γεκόρα Ε σε τρεις διαφορετικές συνθήκες αλατότητας - διαφορετικά επίπεδα -ι ηλεκτρικής αγωγιμότητας του νερού άρδευσης (0,7, 10 και 20 άδ Γη ) και δύο διαφορετικά επίπεδα αζωτούχου λίπανσης (0 και 300 ηι§ αζώτου / Ε). Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών έγινε δειγματοληψία σε δύο διαφορετικά στάδια ανάπτυξής τους (90 ΗΜΣ και συγκομιδή: 130 ΗΜΣ για την ποικιλία Αχέρων και 150 ΗΜΣ για την ποικιλία Εεκόρα Ε). Μετρήθηκαν χαρακτηριστικά του εδάφους (ηλεκτρική αγωγιμότητα και ρΗ) καθώς και το ποσοστό των φυτών που αναπτύσσονται. Επιπρόσθετα, μετρήθηκαν χαρακτηριστικά της ανάπτυξης των φυτών (στέλεχος, φύλλα, στάχυς) και η συγκέντρωση ανόργανων στοιχείων (Ν, Ρ, Κ, θα, Μ§, Μ§) στα φύλλα. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ό τι η ποικιλία Αχέρων παρουσιάζει υψηλότερη αντοχή στην αλατότητα σε σύγκριση με την ποικιλία Ε εκόρα Ε και διαφορετικό τρόπο αντίδρασης σε ότι αφορά τα επίπεδα της αλατότητας και της αζωτούχου λίπανσης. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης εμφανίζουν αρκετές ομοιότητες. el
heal.advisorName Αλεξόπουλος, Αλέξιος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές