dc.contributor.author |
Χριστοφόρου, Μαρία |
el |
dc.date.accessioned |
2016-12-12T13:40:29Z |
|
dc.date.available |
2016-12-12T13:40:29Z |
|
dc.date.issued |
2016-12-12 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17784 |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.title |
Ανάπτυξη ψωμιών ελεύθερων γλουτένης ή με χαμηλή γλουτένη και προσδιορισμός ποιοτικών - ρεολογικών χαρακτηριστικών. |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
|
heal.keyword |
Ελεύθερο γλουτένης |
el |
heal.keyword |
Αλβεογράφος Chopin |
el |
heal.keyword |
Αρτοπαρασκευή |
el |
heal.keyword |
Ρυζάλευρο |
el |
heal.keyword |
Ρεβυθάλευρο |
el |
heal.keyword |
Αλεύρι ζέας |
el |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννήσου: Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) |
el |
heal.publicationDate |
2016-01-01 |
|
heal.abstract |
Η παρακάτω μελέτη έχει σκοπό τη δημιουργία ενός αρτοπαρασκευάσματος ελεύθερου γλουτένης ή με χαμηλή γλουτένη, την ανάλυση των ποιοτικών, ρεολογικών καθώς και των οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών. Τα άλευρα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αυτού του λειτουργικού τροφίμου ήταν το ρυζάλευρο, το ρεβυθάλευρο και το αλεύρι ζέας. Τα δύο πρώτα χαρακτηρίζονται ως ελεύθερα γλουτένης, όντας ασφαλή για άτομα με δυσανεξία ή αλλεργία στη γλουτένη ή για ασθενείς με κοιλιοκάκη, ενώ το αλεύρι ζέας ανήκει στην κατηγορία δημητριακών με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. |
el |
heal.abstract |
In this study, gluten-free and low-gluten breads were made and examined, as long as their sensory and viscoelastic quality.The flours that were tested for the uses of this functional product were rice flours, chickpea flour and Zea flour. Rice and chickpea flours are gluten-free, being safe and acceptable by coeliac patients, gluten intolerant and allergic to gluten individuals, whereas Zea flour belong to the low-gluten cereals. |
en |
heal.advisorName |
Βαρζάκας, Θεόδωρος |
el |
heal.committeeMemberName |
χ.ο. |
el |
heal.academicPublisher |
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) |
el |
heal.academicPublisherID |
teipel |
|
heal.numberOfPages |
57 |
|
heal.fullTextAvailability |
true |
|