Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ανάπτυξη ψωμιών ελεύθερων γλουτένης ή με χαμηλή γλουτένη και προσδιορισμός ποιοτικών - ρεολογικών χαρακτηριστικών.

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χριστοφόρου, Μαρία el
dc.date.accessioned 2016-12-12T13:40:29Z
dc.date.available 2016-12-12T13:40:29Z
dc.date.issued 2016-12-12
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17784
dc.rights Default License
dc.title Ανάπτυξη ψωμιών ελεύθερων γλουτένης ή με χαμηλή γλουτένη και προσδιορισμός ποιοτικών - ρεολογικών χαρακτηριστικών. el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ελεύθερο γλουτένης el
heal.keyword Αλβεογράφος Chopin el
heal.keyword Αρτοπαρασκευή el
heal.keyword Ρυζάλευρο el
heal.keyword Ρεβυθάλευρο el
heal.keyword Αλεύρι ζέας el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου: Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) el
heal.publicationDate 2016-01-01
heal.abstract Η παρακάτω μελέτη έχει σκοπό τη δημιουργία ενός αρτοπαρασκευάσματος ελεύθερου γλουτένης ή με χαμηλή γλουτένη, την ανάλυση των ποιοτικών, ρεολογικών καθώς και των οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών. Τα άλευρα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αυτού του λειτουργικού τροφίμου ήταν το ρυζάλευρο, το ρεβυθάλευρο και το αλεύρι ζέας. Τα δύο πρώτα χαρακτηρίζονται ως ελεύθερα γλουτένης, όντας ασφαλή για άτομα με δυσανεξία ή αλλεργία στη γλουτένη ή για ασθενείς με κοιλιοκάκη, ενώ το αλεύρι ζέας ανήκει στην κατηγορία δημητριακών με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. el
heal.abstract In this study, gluten-free and low-gluten breads were made and examined, as long as their sensory and viscoelastic quality.The flours that were tested for the uses of this functional product were rice flours, chickpea flour and Zea flour. Rice and chickpea flours are gluten-free, being safe and acceptable by coeliac patients, gluten intolerant and allergic to gluten individuals, whereas Zea flour belong to the low-gluten cereals. en
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName χ.ο. el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 57
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές